2001 a space odyssey

 




Jag är väldigt nyfiken på den här filmen. Min svenska lärare och kompis säger att jag kommer vilja stänga av filmen efter 5 minuter. Men de säger också att det är ett mästerverk. Förstår ni nu varför jag är nyfiken och lite förvirrad för den delen? Jag håller på att fixa den så jag själv får bestämma om den är bra eller dålig. Någon som har sett den? Är den bra?

 


Måndag

Är det inte en bra dag så säg. Solen skiner, har fått ett till sommarjobb och fick VG i matte a nationella! Att jag snart inte har något kvar i skolan och att sommarlovet närmar sig med stormsteg gör inte saken värre. Så nu ska jag gå och plugga till mitt sista prov någonsin i samhälle A och sedan försöka göra klart lite uppgifter jag måste lämna in innan lovet. 

 

Mittnorden

Igår var det friidrottstävling i Sundsvall, och eftersom jag inte kan tävla var jag funktionär istället. Var rätt chill eftersom jag fick vara vid höjden och skulle fylla i om deltagarna klarade höjderna på en dator.

Var också trevligt att få träffa Dennis. Vi träffas inte så ofta eftersom han har flyttat till Falun för att plugga, men nu ska han stanna i Sundsvall hela sommaren, mycket trevligt.


Dennis får stå för bilden. Från IDM 2009.

Tors - Fre

Har inte haft tid att skriv de senastre dagarna, så därför ska jag göra en liten uppdatering om vad som har hänt.

I torsdag var jag på dans. Kunde självklart inte missa det eftersom ånäsparken hade premiär och det var Blender som spelade. Grymt var det trots att det var sämst väder. Dansade hela tiden om man räknar bort tre danser som jag missade.

Klockan sju på fredag morgon var jag inte så pigg. Men klev upp för att sedan åka till spanskan för att endast veta vad jag får för betyg på kursen (blev VG, helt okej) och för att skriva en utvärdering, och ja,  det tar inte 80 min som ni kanske förstår så jag, Victoria och Rikard stack till Waynes för att fika innan nästa lektion skulle börja. Riktigt trevligt :)

Kvällen spenderades med Isabelle och det var minst lika trevlig.


Bild tagen av Lina. Från förra helgen när vi var på dans i Jättendal.


Studentpresent


Har köpt den här lilla tigern som present till en person som snart tar studenten :) Söt va? ♥

Dirty job

Är helt slut efter att ha städat en lägenhet i ca 3½ timme! Men lätt värt det, kan jag säga er.

Annars då, blev sjuk i söndags så det blev ingen skola för mig igår. Var rätt skönt att få sova bort hela mådagen, hehe. Hade nationella engelska speaking idag också som gick åt h*lvete.. Bara för att jag inte visste vad jag skulle säga tyckte min lärare att jag tvekade på orden.. Inte okej. Är iaf glad att alla nationella är över nu och imorn kommer jag troligtvis få veta hur det gick på nationella matte B, hoppas hoppas hoppas det gick bra!!

Nu ska jag gå och äta nåt innan jag hungrar ihjäl, see ya!



trött tjej.

Gnussa

Första gången jag såg ett danspar gnussade, tänkte jag hur sjutton man vill ha sitt ansikte tätt inpå en annan persons ansikte, som man kanske inte känner heller?! Helt säker på min sak visste jag att jag aldrig skulle gnussa! Så fel man kan ha... hehe. Efter ett tag blev jag lite sugen på att testa hur det egentligen känns att gnussa och en dag i vintras när jag och en vän var på dans frågade jag honom om inte vi kunde testa gnussa. För vad är bättre än att inte testa med en vän? Vi testade och jag blev fast! Hur mysigt som helst och mycket bättre än vanlig fox. Men jag kände mig fortfarande illa till mods att gnussa med en okänd person så min vän blev nu min gnuss-partner (eftersom ingen annan av mina kompisar gnussade). Nu har jag utökat min gnuss-krets, men fortfarande har jag problem att gnussa med vissa personer som jag inte känner, men det är inte ofta jag stöter på okända personer som vill gnussa.

Alla personer som aldrig har gnussat, gör det! Som sagt är det jätte mysigt (speciellt när man gillar personen, hehe), men dansen blir också annorlunda, man blir ett med sin danspartner. Känslan är obeskrivlig och man måste testa på det för att förstå vad man har gått miste om.


Den 'fina' bilden på mig och Rasmus när vi gnussar. Kanske inte ser så mysigt ut, men det beror nog mer på personen (jag) i bilden och inte själva dansstilen ;)


Dyrt

Det är dyrt att ha kompisar, haha. Vet inte hur många gånger jag har fikat och ätit ute nu. Men det är lätt värt det!

Dagen började med strålande sol och härlig värme! Tyvärr försvann det och det blev spöregn istället. Gissa vem som blev en dränkt katt? Men inte deppade jag och mina vänner för det. Vi satte oss på Waynes och fikade tills regnet försvann och vi gick till hamnen för att kasta frispee, innan vi gick tillbaka till stan för att äta. När vi var mätta och belåtna gick vi runt på stan innan vi gick ut (när det hade börjat regna igen) och kastade frispeen till varandra genom hela stan, fram och tillbaka, innan vi alla åkte hem till sig.

Helt klart en lyckad dag!


Random pic.

So much homework and no time for it

När det är fint väder vill man inte sitta inne och plugga. Man ska ju ta vara på de soliga och härliga dagarna! Men när det är uruselt väder blir man bara deprimerad och man har inget ork att göra ett skit... Håller nån med mig?


Hamnen

Idag har jag åkt fram och tillbaka med bussen känns det som. Började dagen med nationella i matte B. Gick bättre än vad jag trodde (hoppas jag), men del två var rätt svår. När jag hade suttit med nationella i nästan tre timmar, kände jag att jag inte skulle klara de två uppgifterna jag fastade på så jag åkte hem. Blev inte många minuter hemma innan Martin ville att jag skulle göra han och Johan sällskap i stan. Så jag åkte in och vi satte oss och fikade i hamnen. Det var mycket intressant och vi fick se en polishelikopter på riktigt nära håll ;) haha.

Snart ska jag iväg igen, blir träning ikväll efter två veckors uppehåll. Har haft grymt mycket i skolan, har fortfarande det, men kan offra två timmar ikväll för att röra på mig.


Bild från gårdagen med Richard och Andrea.

Sommarvärme

Fy tusan vilket härligt väder det har varit idag! Har bara legat ute och solat, busat med Moses och fått glass av både morfar och farfar. Ja, det har sina fördelar att bo granne med mor - och farföräldrarna ;)


Det är underbart att dansa med dig

I onsdags var det ungdomsdans i Sundsvall. Kan säga att det har varit bättre, men ska inte klaga eftersom det är endå sjukt roligt de gör danser för endast ungdomar så man slipper dansa med äckliga gamla gubbar, hehe. Dessutom blir det mer danser med mina danspojkar som jag gillar mest att dansa med :)

Fastnade på några bilder, som inte är allt för vackra..


Jag bjuder på denna, hahah!!


En bild på Jonathan och hans danspartner Nathalie :)

Dans är inte lika harmlöst som det kanske verkar. Jag vet inte hur många gånger jag har ramlat och fått fina blåmärken. Kan säga att i onsdags blev det ett litet missförstånd i dansen så jag for i golvet med min danspartner över mig som dessutom landade på min höft. Tur att han inte är så tung, hehe.

B-L-U-E



Innan jag går och lägger mig tänker jag visa det här fina linnet från  forever21.

När månen går med långa ben

ååh så många minnen som dyker upp just nu! När jag gick på dagis lyssnade jag och mina kompisar jämt på När månen går med långa ben, vi älskade den berättelsen så grymt mycket. Vi har flera gånger försökt få tag på den utan att lyckas. Men nu för en stund sen fick jag för mig att söka på internet och jag hittade en sida där man kunde få höra några delar från sagan. Ni förstår inte hur glad jag blev att få höra den igen! Jag önskar bara att man fick höra allt och att Caroline och Victoria skulle vart här så vi kunde lyssna på den tillsammans och återuppleva de gamla minnerna från dagis när vi satt i sagorummet i den stora gyllene fotöljen och lyssnade på När månen går med långa ben.


De tre blondinerna :)

O.C

Minns ni O.C? Jag tittade jämt på serien när den gick på tvn. Men på senare tid hade jag nästan glömt bort serien, så för någon dag sedan när jag och en kompis pratade om serier kom O.C på tal och nu är jag bara tvungen att se om alla säsonger.

När jag ser dem första avsnitten blir jag helt kär! Ryan och Marissa är så himla underbara och söta, och man blir alldeles varm i kroppen när man ser hur förälskade de är i varandra :)




Benjamin McKenzie är så j*vla snygg i OC! Synd att han är 31 nu, hehe.

Tjuvlyssnat



Lite roligt att min tjuvlyssning hamnade på tjuvlyssnat :)


Redo för att plugga

Har tagit hem tonvis med skolböcker för att plugga, eftersom det inte gick så bra igår. Måste verkligen plugga på spanskan eftersom jag har prov imorgon.

Så nu blir det bye bye datorn och hello till skolböckerna!


Onsdag, dagen man längtar till

ojoj, jag tror lill-lördag bara blir roligare och roligare! Jonathan var knäpp när vi foxade, men det är han alltid, har får lite ryck här och var. Fast nu har jag och Emma kommit fram till att det måste vara all bensin han andas in varje dag, haha. När vi buggade försökte sig Jonathan på en lindy-tur och enligt han lyckades vi. Men jag tycker man inte kan säga att vi lyckades då jag ramlade i golvet och vi slog i varandras knän. Men som Jonathan sa "Vi kom iaf runt" ;) Till sommaren ska vi öva på den då jag har en mjuk gräsmatta att landa på, haha.

I bilen hem blev det mycke diskussion om hur blond jag var men jag tror Nathalie och Anton inte var så mycket bättre själv ;) Hehe. Hela bilturen slutade med tre varv i rondellen och hua vad roligt det är! haha ♥

Nu ska jag sova, lill-lördagen tog krafterna av mig. Så det blir verkligen inge plugg nu.

God natt (:

Någon har visst svårt att bestämma sig

Är det bara jag som tycker vädret är bra knasigt idag? ena sekunden regnar och haglar det, på ett ögonblick försvinner det och solen skiner som bara den, en sekund efter spöregnar det.. Har modernatur beslutsångest? :)

Annars då. Jo, har varit på skolan och haft en lektion som började halv två, härligt! Sedan blev det stan med Maja och Martin.

Nu ska jag dra iväg till Altira, för som alltid på onsdagar är det lill-lördag där. När jag kommer hem får jag hoppas att jag är flitig och pluggar, men det får vi se då :)

ciao!


Ung förlovning

Idag har jag och mina klasskamrater haft en het diskussion om ung förlovning. Richard tycker det är helt okej med att förlova sig när man är ung. Han menar att otrogenheten minskar när man är förlovad, för när man är påväg att vara otrogen ser man ringen och kommer ihåg att man har en person som man verkligen älskar och struntar då i att vara otrogen. Jag och Andrea tycker det är bullshit. Vi tror att man kan va lika mycket otrogen när man är förlovad som när man inte är det, det enda som avgör om man är otrogen eller inte är personen själv i frågan och då spelar det ingen roll om man är förlovad, gift eller bara en partner. Sedan tycker jag inte om ung förlovning, eftersom det betyder att man ska gifta sig med personen som man är förlovad med och jag tror man inte vet om man vill gifta sig med en person efter att bara ha varit tillsammans i 6 månader när man är 17 år. Om man endast gör det för att visa världen hur mycket man älskar varandra, är det bara onödigt. Det är i alla fall min åsikt.

Vad tycker ni om att förlova sig när man är ung?


Valborg

Hur var eran valborg? Min var väldigt lugn. Åkte till Timrå, där det blev grillning med en massa vänner. Senare på kvällen spelade vi Alias, ett spel där man ska förklara ett ord och så ska sitt lag lista ut vad det är för ord. Riktigt roligt och vad bra man kommer vara på att förklara ord hädanefter. Bäst var nog Martins svar till; "När man sover borta, då kan man få..?" -Ont i magen!, haha. Vi spelade också kortspelet bubblan, någon som har kört det? Skit roligt! Kortfattat ska man försöka få fyrtal och när man har fått det ska man blåsa upp kinderna. Så fort man ser någon blåsa upp kinderna ska man själv göra det och den som sist gör det, åker ut. Ni kan förstå att det är sjukt roligt när alla har blåst upp kinderna förutom en person som är helt inne i korten ;)

Mer än så hände det inte. Vi funderade på att leta upp en majbrasa, men den tanken försvann ganska fort. Behövs inte mycket när man är med trevligt folk


RSS 2.0