Träning

God morgon!

Klev upp för en stund sen, ska snart åka iväg och träna. Var ett tag sen sist känner jag. Inge bra. Men har trotts allt inte haft tid den här veckan och i tisdags blev jag ju sjuk. Men nu får jag hoppas att jag håller mig frisk ett bra tag fram över så iaf inte det hindrar mig från att träna. Tyvärr hindrar dansen på tisdag min träning, men dans är ju iof också en sorts träning.


Nu har jag inte tid att sitta här längre, måste byta om nu.

puss

Ungdomsmottagningen

Min klass och jag åkte och besökte ungdomsmottagningen idag. Trevligt trevligt, hände väl inget speciellt där. Tog väl upp saker som rör ungdomsmottagningen och varför den finns, ifall ingen visste det, så vet hela min klass det nu. Annars har dagen varit lugn på skolan, var inte så trött imorse som jag trodde att jag skulle vara efter dansen igår. Hade skidor på gympan, hatar verkligen det på skolan. Eftersom det är världens värsta spår och jag får/fick skavsår! Usch, är bara att hoppas på att de är över snart. Men vädret var helt perfekt och jag ramlade ingen gång =) (måste ju va lite positiv)

Imorn blire filmkväll för hela slanten så jag och några killar i klassen gick till hemköp och köpte massa saker som vi ska smaska i oss då. Jag blev ansvarig för energidrycken så vi pulade ner den i min redan tunga träningsväska, så det skulle bli lättare o bära. Det var inte helt sant, för min väska vägen 11 kg efter vi hedde ner energidrycken, det kanske inte låter så mycket, men det kändes i axlarna! Och killarna skulle åka med en tidigare buss så dom lämnade mig och Isabelle på stan med väskan, så vi gick till donken och åt glass innan vi satte oss i en trappa i en timme för att vänta på skjuts hem. Vilket liv man har egentligen, haha.

Nä, nu måste jag städa, får storfrämnade imorn av mina klasskamrater när dom plocka upp mig innan vi drar till Vike (filmkvällen vettu). 

Tjarå! 


Dans

Igår kom jag hem runt halv tolv, pratade lite med emil och duschade, så klockan han bli tolv när jag kröp ner i sängen så hade ingen ork att skriva hur det var på dansen så gör det nu istället.

Jag, Isabelle, Martin, Viktor och Modin (självklart många andra också i nian också) tog bussen ner till stan direkt efter skolan. På bussen var det två fyllon (som också var något höga) som satt o predikade för oss att man inte skulle ta droger, för då skulle man bli som dom. Allt ihop var så fult, men också drygt eftersom ena mannen sa hela tiden "ta inte droger, då bli ni som mig! Jag har tagit droger i 16 år!". Dom trodde inte heller på oss när vi sa att vi aldrig hade rökt på och mannen som hade tagit droger i 16 år påstod att han hade varit ren i 7 månader, som vi inte trodde så jätte mycket på. Till slut kom vi iaf till stan där vi gick direkt och käkade på subway, länge sen sist. Efter det minns jag faktiskt inte vad vi gjorde, vi strosade nog mest bara runt tills vi gick hem till Isabelles kusin där vi bytte om.

På dansen fanns det många bekanta, från våran skola men även vissa på dom andra skolorna. Vi dansade både bugg och foxtrot. Riktigt roligt och jag tror det gick bra för mig, hehe.  Det var också en bugg-tävling, alla från våran skola tyckte att Martin och Victria självklart skulle dansa med varandra då, eftersom Martin går i bugg och Victoria har gjort, så båda är grymma. Men Victoria hade lovat Björn att dansa med honom istället så jag fick ta Martin (vilken tur jag har). Lären från varje skola skulle först ta ut tre par som skulle gå vidare, och jag o Martin blev en av dom! Då lovade jag han att om vi skulle vinna hela tävlingen så skulle jag börja i dans. Men när Gunnar (våran lärare) skulle ta ut finalisterna valde han tyvärr Victoria och Björn. Jag och Martin skylde på att Gunnar inte såg oss och att han vill att sina elever skulle gå vidare (hehe). Men dom var jätte bra, bland dom bästa av finalisterna enligt mig, så fattar inte att dom bara kom trea.

Hade iaf en trevlig kväll och på tisdag blire dans igen! =D




Happy birthday to me!

Idag är det exakt 16 år sedan jag föddes, tänk vad tiden går fort. Minns när jag gick i ettan och såg min älsta brorsa åkte till högstadiet eftersom han då gick i nian. Då tänkte jag att gud vad lång tid det kommer ta innan jag är lika stor och går i nian, men titta, tiden bara försvann och nu är det jag som går sista terminen i nian, helt otroligt. Om bara några år ska jag jobba, om två år kommer inte mina föräldrar ha samma ansvar för mig som dom har nu! Det är lite skrämmande, men trotts allt, alltid spännande med nya saker =)

Åter till min födelsedag. Det började med presenter på sängen, 1000 kr, hårsnoddar, linnen och en parfym som egentligen inte va den jag hade önskat mig, den här hette darling och den jag ville ha hetter sexy darling. Inte lätt för min stackars mamma, speciellt då sexy darling inte ens fanns på kicks. Iaf så bar det av till skolan (btw mnådde jag bättre idag än imorse fast var fortfarande lite illamående), väl där blev jag grattad från höger och vänster. I tre timmar hade vi i nian dans, jag bara älskar dans även fast jag inte är så speciellt bra. Men det är så himla underbart ändå! När vi fick lite paus fick jag martins present som var örhängen =) egentligen skulle han köpa en mössa men hittade den inte. När vi hade dansat klart åkte jag till stan gick där helt själv i ca 2 timmar (köpte en tröja på rean) sedan bar det av till sjukhuset. Som jag har skrivit tidigare så visste inte tandspecialisten hur hon skulle göra med mina tänder. Så idag på sjukhuset fick jag röntga mina tänder i nå maskin där dom sköt in mitt huvud i en sotr maskin som kommer visa hela min skalle. Så nu är det bara att hoppas på att specialisten klarar av att lösa mitt tandbekymmer =)

Men nu måste jag plugga tyska (gick ju inte så vidare bra igår), prov imorn!



Min tårta som jag själv har bakat =)


Toppen..

Mår illa, har feber och känner mig helt borta. Känns ju jätte bra när det är min födelsedag imorn. Vill ju inte va sjuk då och då är det dessutom dans (som jag verkligen inte vill missa!) och senare ska jag till sjukhuset för att röntga mina tänder o de får jag inte heller missa! På torsdag är det prov och ännu mer dans. Vafan, jag kan ju inte missa det här! Verkligen sämsta veckan att bli sjuk på..

Nu måste jag försöka plugga om det går.

Brand?

Ibland börjar man fundera om det ändså inte händer mer saker på våran lilla plutt skola mitt i skogen än alla andra skolor som finns i stan. För nämligen idag på lunchrasten när jag och Isabelle kom tillbaka till skolan efter att ha varit nere på macken för att köpa lunch (godis) då vi hörde att de tjöt lite smått. När jag såg att lärarna skrek på eleverna att gå ut från skolan och ställa sig borta vid fotbollsplan kopplade min hjärna att det var brandlarmet som gick. När vi sedan kom till folkmassan fick vi reda på att det inte alls bran utan att en kille hade stått och slagit på brandlarmet så att de till slut gick igång. Efter ett tag kom också brandbilen och när dom hade fått stopp på larmet fick vi äntligen gå in. Tyckte synd om dom som inte hade någon jacka på sig, som Caroline som bara stod i en tunn t-shirt.

Blir inte roligt för han som gjorde det, kommer få böta rätt mycket, 20 000? Tror till och med att det skulle bli en utredning.
Men jag säger då det. Allt ska visst hända i Liden.


Lovisa alá kock



På Hk:n ska vi göra en fin middag till en vän (som för mig blir då Isabelle), då måste man också göra en meny. Och så här blev min meny. Hoppas bara Isabelle kommer gilla det, men de gör hon nog, annars äter jag upp de själv ;)

Underbara helg

Ja, det var ju nu ett tag sen jag bloggade. Men anledningen till det är ju trotts att för att jag har varit hos min älskling och hans internet är inte den bästa. Men skulle inte heller vilja sitta vid datorn när jag kan va med han <3

Så vad har vi då gjort? Ja, hälsat på hans moster o mormor, sett twilight och hotelliggaren, spelat nå kortspel som Emil bara fuskar på. För man har ju värsta chansen när man ska lära en person spelet. Närå, men de är inte lätt att lära nån ett spel, speciellt när de är mig man lär =) :P Melodifestivalen kollade vi såklart på, men det var inte den bästa, någon som håller med? Och röstningen suger ju verkligen! Om svt täbker fortsätta med det här röstningssystemet åren framöver så kommer ingen kolla på melodifestivalen längre. För vem orkar betala så mycket bara för ens favorit låt ska vinna? Självklart blev det mycket mys, som emils mamma sa "Ni ligger bara o pussas hela tiden" hehe. Hon var en trevlig prick =) När jag o Emil låg o kollade på hotelliggaren så kom hon, hennes kille och Emils lillebror in i rummet o undrade vad vi ville ha för pizza och helt plötsligt satt vi alla där o spelade gitarr, mysigt mysigt. Längtar redan tills jag ska ner till han igen.

Idag har det varit en lugn dag på skolan, hade No prov, gick rätt hyfsat för att bara ha tränat lite på söndag kväll (ville ju inte plugga när jag var hos Emil). Men får hoppas på att det iaf blir ett G, även fast jag deppar när jag till och med får VG:n, hehe. Fick iaf tilbaka min So uppsats, fick MVG på den. Nöjd, eftersom So är tyvärr inte mitt starkaste ämne (hatar dom där jävla reflektionerna som faktiskt gick ovanligt bra den här gången)

Nu ska jag kanske gå och va sociala med resten av familjen/släkten. Dom kollar på Timrå - Frölunda matchen. Det ser inte lovande ut för Timrå just nu, men vi hejar på dom ändå =)


Ajaj

Vaknade i morse med ont i magen så stannade hemma. Nu mår jag bättre, så nu blir det till att plugga ihjäl sig, tjarå!



Grattis!

Idag var det pappa och Manthas stora dag, det vill säga deras födelsedag. Caroline skulle egentligen bjuda hela nian på tårta idag för att mantha fyller år och att jag o Isabelle fyller år bara några dagar efter. Men tyvärr blev Carro sjuk. Men inte deppade jag för det, eftersom det endå skulle bli tårta hemma. Och det var inte vem som helst som skulle göra den heller, utan självaste jag, hehe. Så direkt när jag kom hem började jag med bakandet och här kommer resultatet;




När jag var klar med tårtan ringde mamma och berättade att det kunde ta ett tag innan hon och pappa skulle komma hem eftersom pappa var på akuten och hade varit där hela dan för att hans axel hade hoppat ur led hela tiden. För tydligen hade han varit så duktigt o gjort något när han körde skoter i helgen (svårt att förklara) så en bit från hans skulderblad hade försvunnit. Men strax efter åtta kom dom hem med pizza och vi kunde äntligen fira hans födelsedag =)

Kärlekssång från mig



Jag håller med om att de inte markoolio, men tycker låten är rätt charmig =)

Alla hjärtans dag



Eftersom jag inte kunde va med min älskling idag på självaste alla hjärtans dag så lägger jag in en fin liten bild jag har gjort.

Längtar till fredag då jag äntligten ska få va med dig <3

ÖGIF inne

Så var denna tävling över också. Det gick super! Började med 60m häck, skulle vad jag och en till tjej, men hon kom inte så jag blev själv i F17, men som tur var fick jag inte springa själv utan med Kvinnorna också. En säker seger för mig, höhö. Efter var 60m, gick otroligt bra. Kom två i heatet med två hundradelar från ettan, men det blev nytt pers 8.96. Kom vidare till final. Men kände att jag inte några krafter kvar i benen, så när starten gick kände jag direkt att jag inte kunde trycka, så ansträngde mig inte så speciellt mycket. Men tiden var inte så dålig som jag hade trott, trodde jag skulle springa på 10 sekunder elr nåt, haha. Men blev 9.08. Sist men inte minst var det höjd, vi var fyra stycken. först var jag inte så pepp för mina ben kändes så tunga. Dom andra tjejerna hoppade in på 1.25 och 1.30, jag valde (med hjälp av min tränare) gå in på 1.40. Efter tre hopp vann jag och jag fick välja själv. Sakta men säkert höjer jag mitt pers igen med en cm så denna gång blev det 1.53, men det var så otroligt nära på 1.55 hela tiden så jag vet inte vad! Men det tar vi nästa tävling ;) Tyckte det va bra hoppat av mig i övrigt klarade alla på första försöket förutom på 1.50 då jag klarade på andra.



Medaljerna från häcken och höjden =)


God natt!

Nu ska jag gå och lägga mig så jag är pigg och taggad till tävlingen imorn!

Sidsjön

Friluftsdag med skolan. Det började med att vi i nian fick en 'föreläsning' om köldskador av elever från barn och fritids programmet. Som vi tyckte va lite onödigt eftersom vi hade det förra året också, så hade väl varit bättre om sjuorna hade fått gått på det, som inte hade hört det där?

Iallafall så åkte det flesta slalom, men inte jag eftersom jag ska tävla imorn så vill inte va helt död då. Dessutom kostar det typ 200 kr att hyra och vi var där i ca 2 timmar, plus att det var en jätte lång kö. Men det blev inte så mycket vila i början, för Tobias fick den 'brilianta' idén att vi och Martin M skulle gå upp för slalom backen. Sagt och gjort gjorde vi det. Och jag säger bara fyfan! Efter 20 meter var vi alldeles slut i benen. Men efter inte allt så många om och men kom vi upp och vi satte oss och vilade högst upp, samtidigt som vi var lite sociala med dom som kom med liften. När vi skulle ner åkte jag bak på Martin Bs skidor och Tobias på Magnus skidor. Det gick, men det var väldigt läskigt och dom hade problem med att svänga så jag och Tobias valde att hoppa av och gå ner med livet i behåll istället för att dö en ytters plågsam död, haha, närå. När vi kom ner blev det fika för hela slanten tills vi skulle hem.

















I bilen påväg hem då jag, Victoria och Caroline fick trängas bak i bilen med två par skidor och en snowboard.

090211

Tänkte slänga in ett inlägg innan jag sätter mig och pluggar. Usch, känns som jag har tagit med mig alla skolböcker hem. Engelska, matte, historia, religion.. Får bara bita ihop och beta av dom en efter en så, ska det nog gå bra, får vi hoppas.

Idag var det rätt lugnt, hade bild som vanligt, tyska och So. Haha, på tyskan så frågade Viktor mig om jag kunde läxan då våran lärare snabbt kommenterade; Men Viktor inte kan du väl fråga Lovisa om hon kan läxan? Vilken dum fråga. Självklart kan Lovisa läxan!

Som ni ser är jag en liten plugghäst, hehe.

Sista timmen var det som vanligt hk, men våran lärare kom inte. Så Mantha sprang iväg och kom sedan tillbaka med en lärare (då inte våran hk-lärare) som öppnade åt oss och lät oss jobba själva eftersom hon inte kunde stanna hos oss. Duktiga som vi är klarade vi oss helt på egen hand. Det goda vi bakade blev då semlor (mums!), dock får man en aning ont i magen.

Nu måste jag kila och plugga lite! Tjarå


090209

Har just avslutat en sen middag som bestod av sallad. Ska nog sätta mig och gö lite engelska läxa så jag har den klar. Om jag orkar kanske jag tar itu med So uppsatsen jag måste ha klar den här veckan.

Den här dagen har verkligen varit flum. Det märks att jag sov för lite inatt och att jag har varit sjuk i helgen. Hehe. Samtalen jag hade med mina vänner på skolan var allt mellan ekorrhjul till trocadero godis som bara finns i norrland. Kommer bli sjuk tråkigt att man inte kommer gå med dom till hösten och jag fattar fortfarande inte att jag inte kommer gå i samma klass som Caroline. Victoria finns väl också där på ett litet hörn och samma med Petter. Men dem hamnde i en annan klass när vi började i högstadet. Men Carro har jag gått med sida vid sida från dagis upp till nian och nu kommer vi inte ens gå på samma skola. Det känns så otroligt overkligt. Vad kommer hända efter gymnasiet? Usch, jag vill inte tänka på det.

Nä nu ska jag gå och plugga!


Duktiga jag

Duktiga jag råkade ta bort alla bilder jag hade här på bloggen så det blev till att lägga in alla igen (som tur var det inte så många) men vissa hade jag tyvärr tagit bort från datorn, som outfits bilder. Så några inlägg fick jag ta bort. Men blev inte så stor skada skedd tur nog =)

Det var ju meningen att jag skulle kolla på Shakespeare in love, men jag vet inte om jag orkar det nu. För det första så har jag redan sett den och jag är en person som inte orkar se om en film, speciellt inte själv om inte filmer är ruskigt bra. Visst är shakespeare in love bra, men inte tillräckligt bra för att jag ska sätta mig och kolla på den själv nu.

Känner för att bara gå och lägga mig nu, har fortfarande lite feber. Men klockan är så lite och risken finns att jag inte kan sova inatt. Så skippar det och försöker hålla mig vaken istället.

Chokladmuffins a´la special!

När man är sjuk, hjälper verkligen mina himmelska muffins att få en på bättre tankar. Dock mår man inte bättre efter när man har tryck i sig ett par stycken och gått upp några kilo (hehe).

Nu ska jag sätta mig och tjocka muffins med mjölk och kolla på 'Shakespear in love'




Snö, snö, snö





Så här ser det ut utanför mitt fönster. Bara en massa snö. Det har snöat oavbrutet i tre dagar nu. Man kan iaf hoppas på att det fortsätter att snöa så att bussen inte kan ta sig till skolan imorn, hehe. Får överhuvudtaget se om det blir nån skola för mig imorn, har lite feber, snuvig, illamående och helt borta i huvudet. Uscha. Jag är också sugen på glass men vi har ingen, så får vara utan. Men det är väl bra eftersom min mage inte mår så speciellt bra för tillfället.

Nu ska jag gå och mysa under en filt med en bok.

Sjuk?

Ja, idag var det egentligen meningen att jag skulle åka och träna, men när jag klev upp och hade ätit frukost så fick jag så grymt ont i magen. Sedan gör det inte saken bättre att jag är snuvig och har ont i huvudet. Men det känns ändå inte som jag har blivit riktigt sjuk än. Så får hoppas att det försvinner innan det bryter ut riktigt. Ska ju tävla nästa helg!

Ingen mening att gå och lägga sig igen, har hett in linserna (orkar inte plocka ut dom och sätta in nya senare) och så har jag hunnit bli pigg. En irriterande sak är att när jag är sjuk (förutom då jag har feber som är aldrig) så är jag jätte morgonpigg. Det är bland det jobbigaste jag vet! Då man bara vill ligga i sängen och sova bort hela dan och hela förkylningen.

Men nu ska jag se klar på en serie som Marcus ville att jag skulle börja kolla på. Den verkar dålig eftersom det handlar om medeltiden. Men vad gör man inte för Marcus ^^




Underbar låt!

Dikt

På nationella skrev Caroline en sjukt bra dikt som inte lämnar nån oberörd, så jag bara måste lägga in den här.


Hur kan en flicka, så söt och snäll

känna sig så olycklig, dag som kväll?

Om den nakna sanningen, viskades det tyst

de närmste visste, men ingen sa ett knyst

Så många dagar, hon gick med sin smärta

oräknerliga dagar, det tyngde hennes hjärta

de påstod sig inte veta hennes motiv

varför hon hoppade, varför hon tog sitt liv

Om ändå någon kunnat förstå

att i den sekunden tog hon ett beslut för två

hennes barn fick inte födas till en värld av tårar
av en mamma, blott femton vårar
Han hade tagit henne, dag efter dag
allt efter sitt eget behag
Men vad som händer bakom stängda dörrar
där man inte känner någon vind
om ändå någon vetat
det var hennes pappa som kysste hennes kind

© Caroline Gyllenkrok


19 dagar kvar

Sitter här och gottar på ostkrokar och ett glas cola, medans jag funderar på vad jag ska önska mig när jag fyller år. Japp, bara 19 dagar kvar tills dess och jag har hittills bara tre saker som jag önskar mig (som jag inte fick på julafton), Kylie Minogues parfym "sexy darling", 'som om ingenting' (bok) och hårsnoddar. Inte mycket att hänga i julgran inte. Tycker det är tråkigt att bara få massa pengar, fast då kan man i och för sig gå och köpa vad man vill. Aja, som sagt har jag 19 dagar på mig att fundera. Vem vet, mina föräldrar kanske hittar massa roliga och intressanta saker som jag tycker om =)



Haha, Carolines fina tårta till mig när jag fyllde 14 år.


090206

Ojoj, nu var det ett bra tag sen jag skrev senast. Men det finns lite anledningar till det. Har haft nationella prov i svenska på skolan (tisdag och torsdag) och då vill jag va utvilad så var inte ute så mycket på dator sedan har jag tränat tisdag, onsdag och torsdag. Av bara det blev man slut! Plus det hade jag också engelska och tyska läxa att göra. Men trotts det så känns det som det gick bra, både i nationella och läxan.

Förstår inte hur jag inte har så speciellt mycket träningsvärk, så många jobbiga övningar vi har fått gjort! I tisdags var det inte så speciellt, vanlig häckträning. Haha, jag, Dennis och Robban hade väldans problem med att få mig att få rätt ben till första häcken, men på det nionde loppet gick det! Tack Dennis som fick det att stämma =) Men i onsdags vare betydligt jobbigare. Det började med 4x100m, sedan 8x200m och avslutning på springandet 4x100m nedlöpning. Men tro inte att träningen var över då, nej då var det massa styrka och självklart skulle Robban ge oss den mest plågsammaste övningen tuppgång. Den går hur segt som helst att göra och den tar nåt så fruktansvärt i låren. 2x20m kanske inte låter så mycket, men när man kör den är bara 5 meter en pina. I torsdags hade jag förvånandsvärt lite träningsvärk. Men träningen var chillad, sprang över små små häckar för att träna snabbheten över dom. Det gick fin fint, fick rätt ben de flesta gångerna =)

Förövrigt känner jag mig lite smått sjuk. Igår när jag kom hem från träningen hade så grymt ont i magen att det kändes som jag skulle spy. Jag kände mig febrig och tog tempern men den låg bara på 37.8, fast det är rätt högt för att vara mig för annars brukar den ligga på 36,6. Lågt, jag vet. Men jag brukar heller aldrig ha feber, så kanske därför av den låga graden (vad vet jag?). Aja, mår lite bättre idag, men skippade idrotten på skolan. Bättre om jag är frisk på träningarna istället för att åka spridskor på skolan och frysa. Speciellt när jag ska tävla nästa helg.

Nu ska jag göra nåt vettigare än att sitta här och skriva sida upp och sida ner.

puss!

Städa

Klev upp för en timme sedan ungefär. Det första jag och brorsan gjorde var att bänka oss framför tv:n för att kolla på en film som gick. Minns inte vad den hette. Handlade om nå personer som var ailiens som var på en matvaroaffär och så kom det några som skulle döda dom. Ja, jag är inte så bra på att förklara. Kan försöka komma på vad den heter så ni själva kan se de ;p men den var rätt bra, synd bara att ibland såg man inte så mycket för att det var så mörkt på filmen och ljust i rummet.

Nu ska jag ta och klä på mig och sedan ta i tu med städningen jag egentligen skulle fixa igår, hehe. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och jag mår seriöst dåligt av att det är stökigt i mitt rum! Elr iaf stör mig på det. Det konstiga är att jag inte stör mig lika mycket på det om jag skulle komma till någon annans rum och det är minst lika stökigt. Fast om det stinker och är gamla matrester på rummet då ryggar jag tillbaka.

Få se nu om det går bättre idag än igår ^^

RSS 2.0